Home >> Artikelen >> Nationale bosbeheerquiz 2016

Artikelen

Donderdag 30 juni in Oosterbeek

Nationale bosbeheerquiz 2016

Een Aankondiging van de Quizcommissie
Gepubliceerd op . Er is één reactie.

Op donderdag 30 juni is daar voor de derde keer de quiz voor boskenners, of aankomende boskenners, want het wordt weer leren en lachen. Daarmee lijkt dit gewaardeerde kennis-feestje een tweejaarlijkse traditie te zijn geworden.

Zo’n twintig teams van 4 of 5 personen krijgen van quizmasters Frits en Simon in acht rondes 80 vragen voorgelegd. De teams krijgen tijd om te overleggen en leveren aan het eind van iedere ronde de vragen in. De vragen gaan over bos, bosbeheer, beleid, (beetje over regeltjes), techniek, bosflora en fauna, boom- en houtsoorten, over (oude) toonaangevende mensen uit de boswereld, onderzoek, bekende bosgebieden, etc. Hopelijk neemt opnieuw een team uit Vlaanderen deel. Inschrijving staat ook open voor niet-KNBV leden. De quiz vindt deze keer plaats in de historische Concertzaal in Oosterbeek. In deze muziektempel zijn natuurlijk ook aan bos gerelateerde muziekvragen te verwachten...

Formeer dus een team en meld je gauw aan op nbq@knbv.nl.

De quiz start om 14 uur en na afloop is er een pastamaaltijd op het terras van de Concertzaal. Dan wordt ook de uitslag bekend gemaakt. Een tweekoppige jury bewaakt een eerlijke verloop (geen digitale hulpmiddelen) en beslist bij ‘discussies’ over de juistheid van de antwoorden. Een mooie middag dus voor iedereen die denkt dat hij wat van bos weet. Of wat wil leren, want ook studententeams zijn welkom!

Reacties

Inmiddels hebben zich al 22 (!) teams opgegeven. Als je nog wil meedoen, geef je dan snel op.

De quizcommissie

Frits Mohren
,